Announcement

Collapse
No announcement yet.

Firmware glitching

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Firmware glitching

    Hi,
    Has anyone gone through similar symptom like me?

    The firmware that has already installed on my chip is automatically deleted. Once I turn off the engine and turn on the engine right away, this issue doesn’t happen.

    This glitching occurs a few hours later since I turn off the engine. So, I have to reinstall the latest firmware again.

    The chip is totally fine while I drive on all maps. It only happens on cold starting up..
    Attached Files

  • #2
    Its likely a false warning, don't load firmware next time, see if car runs normally.

    For app support email [email protected]. It's possible the adapter needs to be exchanged.
    Burger Motorsports
    Home of the JB4 the worlds most popular turbocharged tuning system!

    It is the sole responsibility of the purchaser and installer of any BMS part to employ the correct installation techniques required to ensure the proper operation of BMS parts, and BMS disclaims any and all liability for any part failure due to improper installation or use. It is the sole responsibility of the customer to verify that the use of their vehicle and items purchased comply with federal, state and local regulations. BMS claims no legal federal, state or local certification concerning pollution controlled motor vehicles or mandated emissions requirements. BMS products labeled for use only in competition racing vehicles may only be used on competition racing vehicles operated exclusively on a closed course in conjunction with a sanctioned racing event, in accordance with all federal and state laws, and may never be operated on public roads/highways. Please click here for more information on legal requirements related to use of BMS parts.

    Comment


    • #3
      Hi, Terry.
      Thank you for the reply.

      The engine doesn't operate properly. So, I have to load firmware every time when the warning message pops up.
      Do I email the support team to address this issue?

      Thank you.

      Comment


      • #4
        I think I'm already helping you via email on this? Seems like a faulty adapter.
        Burger Motorsports
        Home of the JB4 the worlds most popular turbocharged tuning system!

        It is the sole responsibility of the purchaser and installer of any BMS part to employ the correct installation techniques required to ensure the proper operation of BMS parts, and BMS disclaims any and all liability for any part failure due to improper installation or use. It is the sole responsibility of the customer to verify that the use of their vehicle and items purchased comply with federal, state and local regulations. BMS claims no legal federal, state or local certification concerning pollution controlled motor vehicles or mandated emissions requirements. BMS products labeled for use only in competition racing vehicles may only be used on competition racing vehicles operated exclusively on a closed course in conjunction with a sanctioned racing event, in accordance with all federal and state laws, and may never be operated on public roads/highways. Please click here for more information on legal requirements related to use of BMS parts.

        Comment


        • #5
          Hi, Terry.

          I tried to attach the symptom of the engine when I started with no firmware in mp4 file, but the size is too big to upload, which is about 16 mb. Where can I upload this file?

          Also, is there a way to take advantage of my warranty?
          I just bought a chip package a month ago from MR.Jo, who is in charge of whole distribution in the Korean market.

          Comment

          Working...
          X